Uși de garaj

Usi rapide

Usile industriale rapide sunt usile care au un timp de deschidere si de inchidere mic, chiar si de 1 metru pe secunda. Aceste usi rapide sunt folosite cu scopul de a delimita spatiile si incintele si sunt cunoscute pentru rezistenta lor la vant. Usile rapide sunt facute din materiale flexibile care sunt prevazute cu zone transparente pentru a permite ca lumina sa patrunda in aceste spatii. Se stie faptul ca rezista cu brio impotriva vantului cu o viteza de maxim 100 km pe ora dar si contra nisipului si pragului. De asemenea permit si utilizarea continua si rapida a golului usii.

Usi rapide - avantaje

Usa rapida se poate fi prevazuta si un buton in partea laterala sau cu un snur care se fixeaza in fata usii. Usa se deschide fie prin apasarea butonului fie prin tragerea snurului sau cu ajutorul unei telecomenzi. Toate metodele sunt la fel de rapide si de simple. Inchiderea unei usi rapide se face manual. Usile industriale rapide se impart in doua categorii: usi rapide cu roluire si usi rapide cu impachetare. Usile din prima categorie se deschid prin plierea prelatei in zona de sus a usii fiind utilizate in spatii care implica izolarea termica. Usile rapide cu impachetare se intretin foarte usor si au structura de rezistenta si o constructie foarte simpla.

Usile rapide cu roluire au deschidere prin roluirea prelatei pe un ax in partea de sus a usii. Cel mai des se intalnesc in depozite, centre comerciale sau in hipermarketuri, mai ales in zonele cu trafic intens. Structura acestor usi este realizata in general din otel galvanizat si prelata se face de foarte multe ori din PVC. Pentru ca lumina sa patrunda in incapere se utilizeaza fasii transparente din PVC cu scopul de a proteja spatiile de temperaturile foarte ridicate sau foarte scauzte, de praf, de zgomot si de umiditate.